Egészben sült, bundás szűzpecsenye

  • 2018.02.18.
  • 8


Szintet lép a bundás husi. Két okból is. Mert ezúttal szűzpecsenyéből készül. És mert nem szeleteket klopfoltam és paníroztam, hanem az egész húst egyben sütöttem ki. Nem tart tovább a sütés, mintha a szeleteket egyenként sütögetném. Az eredmény mégis fenséges, kívül ropogós, belül omlós rosé pecsenye.
Én most fűszeres sült krumplival és télies salátával tálaltam. Ez utóbbi receptjét külön posztban hozom.

Hozzávalók: 50 dkg vékony szűzpecsenye (2 drb)
só, bors
3 ek rizsliszt
2 tojás
6 ek darabos morzsa
A sütéshez: 2 dl olaj
2 ek zsír

Elkészítés

A két húsdarab minden oldalát sózom, borsozom.
Rizslisztbe, felvert tojásba, majd morzsába forgatom.
Felforrósított zsiradékban mind a négy oldalát pirosra sütöm.
Kb. 10 perc pihentetés után ujjnyi vastag szeletekre vágom.
Vízben félig megfőzött, majd olajban készre sütött, fűszeres krumplival és téli salátával tálalom.