Boszorkánypogácsák citromkrémmel, kesudióval

  • 2018.02.08.
  • 0


Hogy mire használtam el azt a rengeteg Meyer citromot? Leginkább lemon curd készült belőle. Azt pedig különféle desszertekhez használom, mint például ezek a cuki boszorkánypogácsák. 
A savanykás citromkrém jól illik a kesudióhoz, de mandulával is finom lenne.
Ebből a mennyiségből kb. 45 drb. aprósütemény lesz. Fémdobozban, a rétegek közé papírt téve sokáig eláll.

Hozzávalók: 20 dkg vaj
7 dkg cukor
2 tojás
40 dkg liszt
A tetejére: 1 tojás fehérje
7 dkg kesudió
kb. 7 ek lemon curd

Elkészítés

A puha vajat a cukorral kikavarom. Hozzáadom a tojásokat, majd a lisztet. A kész tésztát hűtőbe teszem legalább egy órára.
A kesudiót darabosra aprítom. A tojásfehérjét kissé felverem.
A tésztából diónál kisebb méretű golyókat formázok. Mindenik közepébe belenyomom a hüvelykujjamat. A
A széleket tojásfehérjébe, majd kesudióba mártom és 200 fokos sütőben megsütöm.
Ha kihűlt a mélyedésekbe citromkrémet teszek.