Birsalmás sertéskaraj

  • 2018.02.06.
  • 2


Gyümölcs és hús-nálunk nagyon menő páros. Télen, nyáron sokféle formában kerül az asztalunkra régóta.
Tulajdonképpen a fiam kisbaba kora óta. Ő volt az, aki a hozzátáplálás kezdetén a húsokat semmilyen zöldséggel nem volt hajlandó elfogadni. Ellenben különféle gyümölcspürékkel boldogan nyelte. Ekkor fordult meg a fejemben, hogy ez nekünk, a család többi tagjának is jó lehet. Azóta szinte nincs is olyan gyümölcs, amit ne próbáltunk volna húsokkal társítani.
Színes, ízes, illatos, izgalmas, egészséges alternatívák. Szívből ajánlom.
A recept megjelent az Erdélyi Konyha januári számában.

Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj
3 birsalma
1 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
1/2 fahéjrúd
só, bors
4 evőkanál disznózsír

Elkészítés

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk. A zsírt megolvasztjuk a sütőedényben. Belehelyezzük a hússzeleteket.
Meghámozzuk a hagymát és a fokhagymát. A birsalmákat mérettől függően 6-8 cikkre vágjuk, a hagymát felszeleteljük.
A hússzeletekre pakoljuk a birsalma cikkeket, fokhagymát és a hagyma szeleteket. Közé rakjuk a fahéj darabokat. Alufóliával lefedve sütjük míg a hús félig megpuhul, majd a fóliát levéve hagyjuk megpirulni.
Kardamomos rizzsel tálaljuk.