Töltött mini avokádók

  • 2018.01.14.
  • 7


A bébi avokádók láttán elcsábultam az egyik boltban. Alig vártam, hogy a vakáció után végre mindenki itthon legyen és feltálalhassam. Érdekes módon, bár a család egyik tagja csak krémként szereti az avokádót, ez ellen nem volt kifogása. 
Pirítóssal ettük, mert megfeledkeztem a jól elrejtett tortilla chips-ről…
Szerintem ünnepi előétel (kanalaznivaló). Nekünk az volt az ünnep, hogy végre együtt reggeliztünk. Mondjuk a reggeli az erős túlzás, hiszen majdnem dél volt már. De garantálom, hogy vacsorára is kiváló választás.

Hozzávalók: 4 mini avokádó
2 lime
só, bors
4 paradicsom
1/2 kígyóuborka
2 szál újhagyma
10 dkg cheddar sajt
pár szál rukkola
1 zöld chili

Elkészítés

A paradicsomot, uborkát, hagymát és a sajtot felkockázzuk. Sózzuk, borsozzuk, lime lével és apróra vágott chilivel ízesítjük.
A bébi avokádókat megmossuk,megszárítjuk, hosszába kettévágjuk, magjukat kiszedjük. A lime-ok levét kifacsarjuk.
Az avokádók vágott felületét rögtön meglocsoljuk a lime levével.
Az avokádókat megtöltjük a salsa-val
Rukkolával díszítve piritóssal, vagy tortilla chips-el tálaljuk.