Pikáns, paradicsomos csirkeszárnyak

  • 2018.01.06.
  • 4


Illatos, fűszeres “comfort food”. Praktikus, mert sütőben sül, egyszerre az egész adag. Én most krumplit sütöttem hozzá,így az olajszagot nem úsztuk meg, de ez nem kötelező. Szinte bármilyen salátával nagyon finom. A nagy, ünnepi dőzsölések után elég is. 
A recept megjelent az Erdélyi Konyha új kiadványában, az Évszakok ízei téli lapszámában.

Hozzávalók: 60 dkg csirkeszárny
4 evőkanál olaj
1 kis fej hagyma
diónyi gyömbér
3 gerezd fokhagyma
2 dl hámozott paradicsom konzerv
1 evőkanál Worchestershire szósz
1 evőkanál méz
1 teáskanál ecet
1 chili
kevés petrezselyemzöld

Elkészítés

A csirkeszárnyak kisebbik részét a forgónál elvágjuk. A hagymát, fokhagymát, gyömbért megpucoljuk.
A hagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért, a karikákra vágott csilit, végül az áttört fokhagymát.
Miután az aromaanyagok felszabadultak, beletesszük az aprított, hámozott paradicsom konzervet. A mártást sóval, mézzel, ecettel és  Worchestershire szósszal ízesítjük.
Belehelyezzük a csirkeszárnyakat (a levágott darabkákat eltehetjük alaplé készítéséhez) és kb. 2 óráig állni hagyjuk. Végül a szószos szárnyakat sütőpapíros tepsire helyezzük és 200 fokos sütőben megsütjük.

Tipp: sült krumplival, salátával tálaljuk.