Beluga lencsesaláta fetával, gránátalmával

  • 2017.12.31.
  • 5



A beluga lencse a lencsék Rolls Royce-a (és Beethoven a zene Mozartja, ugye). Mert bár a lencsét általában a szegények eledelének tartják, a hasonló nevű kaviárról elnevezett fekete színű lencséről ez nem mondható el. Felénk ritkán lehet hozzájutni és drágább is a barna lencsénél. 
Én, ha hozzájutok, veszek belőle, kiváló táplálékforrás, fehérjeforrás. Változatosan elkészíthető, elegáns alapanyag. Csak a főzésre kell vigyázni, nagyon hamar elkészül és szétfőve már nem olyan elegáns látvány.
Én ezzel a salátával kívánok a blog minden olvasójának bőséget minden jóból az új esztendőben! Találkozzunk gyakran 2018-ban is, én itt leszek! BÚÉK!

Hozzávalók: 25 dkg beluga lencse
10 dkg feta
1/2 kígyóuborka
2 maréknyi spenót
1/2 gránátalma magvai
2 újhagyma
olívaolaj

1 citrom leve
friss menta
   
Elkészítés

A lencsét átválogatom, megmosom és 15-20 perc alatt megfőzöm. Az uborkát meghámozom, kockára vágom. Az újhagymát felkarikázom.
A kihűlt lencséhez kavarom az uborkát, gránátalma magokat, a spenótot, az újhagymát és rámorzsolom a fetát.
A citromlét az olívaolajjal elkavarom, sózom és a salátára öntöm. Mentával ízesítem.