Narancsos gesztenyekrémleves

  • 2017.12.27.
  • 4


Tavaly karácsonykor ez volt az ünnepi levesünk, azóta is szeretettel gondolunk rá. Szerintem a napokban újra elkövetem, csak kapjak szép gesztenyét hozzá. Tényleg nincs túl sok macera vele. Na jó, a gesztenyék bevagdosása és főzése eltart egy kis ideig, de nem igényel “mislencsillagos” szakértelmet. Ha pedig valaki olyan szerencsés, hogy kap a boltban készen főtt gesztenyét, akkor tényleg gyerekjáték.
Könnyű, különleges leveske. Szívesen ajánlom nehéz ételek elé. Szilveszterre is!

Hozzávalók: 50 dkg főtt gesztenye (kb. 80 dkg nyersen)
1 dl tejszín
4 narancs
szegfűszeg
pici só


Elkészítés

A főtt gesztenyét megpucoljuk, a tejszínnel krémesre turmixoljuk.
Kifacsarjuk 3 narancs levét, a tejszínes gesztenyéhez adjuk. Felöntjük vízzel, ízesítjük szegfűszeggel, pici sóval.
Felforraljuk. Megszórjuk szegfűszeggel és narancs gerezdekkel tálaljuk.

Tipp: Ha édesszájú a család kevés nádcukorral, vagy mézzel ízesíthetjük.