Chilis-gyömbéres csirkeleves gazdagon

  • 2017.12.11.
  • 2


Zimankós időkben az egyik legjobb leves, átmelegíti testünket-lelkünket. Nincs is jobb, mint hazatérve a szürke, hideg, ködös városból, elkészíteni ezt az illatos, színes, ízes levest. Már az elkészítése is játék, relax(áció), és lelassulás. 
Nyilván, előző nap is elkészíthetjük, úgy csak melegítenünk kell.
Ünnepi levesnek is tökéletes. Ha kisebb gyerekek is esznek belőle, bánjunk csínján a chilivel és a gyömbérrel. 

Hozzávalók: 1 csirkemell
1 hagyma
3 sárgarépa
2 petrezselyemzöld
1 kis zeller
8 karfiolrózsa
8 brokkolirózsa
10 dkg zöldbab/zöldborsó
1 chili
diónyi friss gyömbér

egy kis csokor petrezselyemzöld/korianderzöld

Elkészítés

A hagymát meghámozzuk és az egész csirkemellel együtt feltesszük főni. A zöldségeket megpucoljuk. A gyökérzöldségeket hasábokra vágjuk.
Ha a hús megfőtt, kivesszük a léből. A levet leszűrjük és a zöldségeket megfőzzük benne.
Közben megsózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott gyömbért, valamint a chilit.
A hús bőrét lefejtjük, a csontokat kiszedjük. A húst nagyobb darabokra szedjük és visszatesszük a levesbe.
Tálalásnál megszórjuk chilivel és zöldpetrezselyemmel.

Tipp: tyúkhúsból is készíthetjük, úgy még gazdagabb ízű levest kapunk.