Zöldséges húskenyér- a házi felvágott

  • 2017.11.11.
  • 7


A felvágottakra rendszerint ráununk, ezért jó, ha van a tarsolyunkban alternatíva. Egy ilyen húskenyér nekünk napokig elég. Feldobja a szendvicseket, főzelékek mellé pedig feltétnek is jó.
Érdemes az ízekkel kísérletezni, megtalálni a számunkra ideális változatot.
Melegen is fogyasztható, de szerintem hidegen az igazi.

Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús
30 dkg darált marhahús
5 dkg piros paprika
5 dkg zöld paprika
5 dkg fekete olajbogyó
5 dkg zöld olajbogyó
1 kis fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
2 tojás
só, bors
paprika
3 evőkanál zsemlemorzsa
kakukkfű
  
Elkészítés

A hagymát, a paprikákat és a kétféle olajbogyót kockára vágjuk. Az összes hozzávalót a darált húshoz adjuk és alaposan összekavarjuk.
Egy kalácssütő tepsibe sütőpapírt teszünk, a zöldséges húsmasszát belelapogatjuk.
200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Még melegen leöntjük róla a keletkezett folyadékot/zsiradékot és hagyjuk teljesen kihűlni.

Tippek: Finom péksüteménnyel, salátával különleges szendvics készülhet belőle.
Alufóliába csomagolva napokig eláll a hűtőben.