Citromos kölessaláta lazaccal

  • 2017.11.02.
  • 2


Ez a saláta is maradékból született, akárcsak a kacsamelles, fügés quinoa saláta. Az előző napról megmaradt két szelet sült lazacot adtam a főtt köleshez. Nem is tettem túl sok mindent hozzá: csupán friss bazsalikom, citromlé és fenyőmag került bele.
Üde, friss, mégis laktató és egészséges saláta született. Előételnek, főételnek, vacsorának egyaránt alkalmas.

Hozzávalók: 25 dkg köles
2 szelet lazac
1 citrom
só, bors
2-3 evőkanál fenyőmag
friss bazsalikom
2-3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

Az olívaolaj felén a sózott, borsozott lazac szeleteket megsütöm.
A kölest kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzöm.
A kihűlt lazacot darabjaira tépkedem, a köles közé keverem. 
A citrom levét kifacsarom, a megmaradt olajjal együtt a salátához adom. 
A salátát sózom, borsozom, fenyőmaggal és bazsalikommal megszórva tálalom.