Rántott camembert szederkompóttal

  • 2017.10.04.
  • 1


Én eddig úgy gondoltam, hogy a camembert sajtot csak egészben lehet kisütni, különben kifolyik a  belseje. Aztán idén nyáron, Normandiában megtapasztaltam, hogy milyen praktikus falatkának kisütni. Úgy voltam vele, hogy egészen a megvalósításig kételkedtem a sikerben, de azért bíztam is abban, hogy a camembert hazájában tudnak bánni e remek alapanyaggal.
Nos, a sajt (ellentétben a kemény sajtokkal) nem folyt ki, nem kellett duplám panírozni se. A darabosabb morzsa (apósomat dicséri) csak jót tett neki, ropogósabb lett vele. Szederkompóttal, salátával könnyű élőétel, vagy vacsora. A vendégségben nálunk levő óvodás unokahúgaim is imádták. Szóval gyerek- és kamaszbarát étel egyben.

Hozzávalók: kb. 40 dkg camembert sajt
só, bors
2 ek rizsliszt
2 tojás
10 dkg darabos zsemlemorzsa
olaj (a sütéshez)
A szederkompóthoz: 40 dkg szeder
4 ek méz
1 kis fahéjrúd
A tálaláshoz: bármilyen zöld saláta

Elkészítés

A camembert sajtot tetszés szerint 10-12 cikkre vágjuk. A sajtcikkeket sózzuk, borsozzuk, a tojásokat felverjük.
A sajtdarabokat rizslisztbe, felvert tojásba, morzsába panírozzuk. Forró olajban kisütjük.
A szedret a fahéjjal, kevés vízzel és a mézzel forrni tesszük. Pár perc elég, amíg a szederszemek liláról bíborszínűre váltanak.
A rántott sajtfalatokat a szederkompóttal és a salátával tálaljuk.