Paradicsomleves-ahogy mi szeretjük

  • 2017.09.16.
  • 7


Igazi jolly joker, legtöbbször ő ugrik be, ha nincs ötletem, vagy nincs időm főzni. Házi paradicsomléből főzöm, rizs kerül bele és zellerzölddel ízesítem.
Régi adósságomat törlesztem mosta gyermekeim felé, akik ugyan megfőzik ezt az ételt, ha muszáj, de nem felejtik el szóvá tenni, hogy a sok különleges recept mellett ennek is illene ott lennie a blogon.
Régi, családi recept. Egyetlen dolgon változtattam: a rántáshoz rizslisztet használok. 

Hozzávalók: 1/2 l házi paradicsomlé
kevés olaj
2 ek rizsliszt
1 kis fej hagyma
5 ek rizs
1 ek cukor
3 szál zellerzöld

Elkészítés

Az olajon megfuttatom a rizslisztet. Ha már kapott egy kis színt, folyamatosan kevergetve felöntöm  a paradicsomlével.
Kiegészítem vízzel és felforralom. Sózom és beleteszem a rizst. Elkavarom. Egészben hozzáadom a hámozott hagymát. Lassú tűzön, fedő nélkül hagyom főni.
Ha a rizs megfőtt benne, belekavarom a cukrot és megszórom