Citromos zellerkrém

  • 2017.09.14.
  • 0


Erre a kenőkére még kamaszkoromból emlékszem. Évek óta nem készítettem, így most megint az újdonság erejével hat.
Nem tudom, hogy a nyolcvanas évek Romániájának szűkös konyhája, vagy a székely leleményesség szülte, szerintem ma is különlegesen ízes fogás. 
Talán furcsának tűnhet, hogy krumplit is tartalmaz, de önmagában a nyers zeller nagyon intenzív ízű. 
Jobban belegondolva köretként is el tudom képzelni. De csakis zellerszeretőknek! Bár, állítólag, akik sok zellert fogyasztanak, jó szeretők lesznek, hiszen kiváló afrodiziákum.


Hozzávalók: 1 nagy (kb. 40 dkg) zeller
1 közepes krumpli
1 tojás sárgája
1 evőkanál mustár
2 dl olaj
só, bors
1/2 citrom leve
zellerzöld

Elkészítés

A krumplit héjában megfőzzük. Ha kihűlt, villával összetörjük. A zellert meghámozzuk, rácsavarjuk a citrom levét, hogy nehogy megbarnuljon. Lereszeljük.
A tojás sárgájából, a mustárból és az olajból majonézt készítünk. A reszelt zellert összekavarjuk a kihűlt, tört krumplival és a majonézzel.
Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott zellerzölddel ízesítjük.
Friss kenyérrel, pirítóssal, zöldségekkel nagyon finom!