Csicseriborsó saláta fetával, paradicsommal

  • 2017.09.03.
  • 8


Egy olyan salátát ajánlok most, amitől garantáltan jóllakunk. A salátáknál ugye, ez nem mindig garantált. 
Kevés konzervet szeretek, de a csicseriborsó kivételt képez. Sokfélét vásároltam már, eddig csak finomakat sikerült kifognom. Salátához jobb a konzerv, jól el van találva a főzési idő és a héjával se kell bajlódnunk.
Én önálló ételnek tekintem, de sült húsok mellé is kitűnő.

Hozzávalók: 1 csicseriborsó konzerv (40 dkg)
20 dkg feta
4 paradicsom
1/2 jégsaláta
2 uborka
1 újhagyma
5 ek olívaolaj
1  citrom
só, bors

Elkészítés

A csicseriborsó konzervet leszűröm. A jégsalátát darabokra tépkedem, a fetát is apróra tördelem.
Az uborkát és a hagymát megpucolom, a paradicsommal együtt felszeletelem.
A fél citrom héját vékony csíkokra vágom. A citrom levét kifacsarom és elkavarom az olívaolajjal.
Az összes hozzávalót összekavarom, sózom, borsozom. Az öntetet hozzáadom a salátához és max. fél órán belül tálalom.