Málnás-vörös áfonyás pohárkrém ricottával

  • 2017.08.28.
  • 8


Nálunk most érik a hegyekben a vörös áfonya, málnát is lehet még kapni a piacon. Csodás desszerteket lehet belőlük összedobni pár perc alatt. 
Ezt a pohárkrémet azért szeretem, mert egyáltalán nem édes. A málnavelőhöz kevés mézet adtam, a ricottához étcsokit, ez bőven elég a boldogságoz.
Mostanában, ha valaki azt kérdezi, hogy mit süssön, azt mondom, semmit. Egy pohárkrém nyáron bőven elég! S még elegáns is! 

Hozzávalók: 30 dkg málna
15 dkg zabkeksz
10 dkg vörös áfonya
5 dkg étcsokoládé
4 ek méz

Elkészítés

A csokit apró darabokra vágom, és 2 ek mézzel a ricottához kavarom. A málna 1/3-át a maradék mézzel együtt pépesítem. A zabkekszet apróra tördelem.
Poharakba rétegezem a hozzávalókat: alulra zabkeksz jön, erre ricottás krém, málnavelő, málna és vörös áfonya.
Addig rétegezem, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére gyümölcs kerüljön. Behűtve tálalom.