Vörösboros szilvakrémleves

  • 2017.08.24.
  • 5


– Ez most olyan jólesik-mondta erre a szilvalevesre a férjem. Nekem pedig jólesett, hogy ezt mondta.
Mert vannak napok, amikor nem bonyolítunk túl semmit, mégis minden tökéletes lesz.
A vörösbor és a fahéj karakteressé teszi az amúgy egyszerű szilvát. Így el is tekintettem minden más hozzávalótól: nincs benne se tejtermék, se liszt, se keményítő. A sok szilvától lesz sűrű és krémes.
Jól behűtve az igazi!
Ps. Tudom, hogy van, aki a szilva nedűjét kisebb pohárból szereti hörpinteni, remélem ők túlélik a sokkot, amit ezzel a levessel okoztam.

Hozzávalók: 80 dkg érett  szilva
4-5 ek cukor
3 dl száraz vörösbor
1 fahéjrúd
3- 4 szegfűszeg
3-4 szegfűbors

Elkészítés

A szilvát kimagozom. A cukorral, vörösborral és a fűszerekkel lassú tűzön puhára főzöm.
A fűszereket kiszedem, a szilvát turmixolom. Felöntöm tetszőleges mennyiségű vízzel és újraforralom.
Lehűtve, (inkább másnap), poharakban tálalom.