Jéghideg, mentás sárgadinnye leves

  • 2017.07.30.
  • 0


Levesnek talán kis túlzással nevezhető, hiszen főzés nélkül készül. Ha pohárba tölteném smoothie lenne. De a gazpacho is nyers, mégis a leves kategóriához tartozik, úgyhogy talán belefér.
Ideális nyári frissítő, amit néhány perc alatt elkészíthetünk. Sáfrányt, mentát és citromlevet adtam hozzá. A menta felturbózza a hűsítő hatást. A sáfránynak inkább a színezésben van szerepe, én azonban túl hamar fotóztam…
Néhány napig kettesben voltunk itthon a lányommal. Nem toltuk túl a főzést, ilyen hideg levesekkel elvoltunk. Jót nevettünk, mikor hazaértek a fiúk és megkérdeztem, mit főzzek?
– Valami hideg gyümölcs smoothie elég lesz-szerénykedtek.
Szeretlek, Nyár!

Hozzávalók: egy fél sárgadinnye
1 citrom
1-2 ek méz
csipetnyi sáfrány
4 szál friss menta
4 dl víz

Elkészítés

A dinnyét meghámozom, magjait eltávolítom. 4 hajszálvékony szeletet félreteszek a tálaláshoz, a többit kockára vágom.
A citrom levét kifacsarom. Minden hozzávalót turmixgépbe teszek, krémesre turmixolom.
Kb. egy órára hűtőbe teszem. A félretett dinnye szelettel tálalom.