Túrós kölestorta bogyós gyümölcsökkel

  • 2017.06.24.
  • 6


Az ötletet ehhez a tortához a 2011-es országtorta, a Kecskeméti barackos kölestorta adta. De csak az ötletet. Mert én egy sokkal egyszerűbb irányt választottam. Inkább a köleskoch-hoz lett hasonlatos az én tortám, csak ezúttal tehéntúrót tettem bele, és a tojások habját nem vertem fel. Szépen szeletelhető így, nem morzsálódós.
Sok-sok bogyós gyümölcs dukál hozzá!


Hozzávalók: 15 dkg köles
6 dl tej
1 vaníliarúd
1 citrom reszelt héja
3 tojás
20 dkg tehéntúró
4 ek cukor
A tálaláshoz: 25 dkg vegyes, bogyós gyümölcs
ehető virágok (opcionális)

Elkészítés

A vaníliarudat felhasítom, a pici magvakat a tejbe kaparom. Beleteszem a héjat is. A kölest a tejben puhára főzöm. A vanília héját kidobom és hagyom kihűlni.
A köleshez kavarom egyenként a tojásokat, a túrót, cukrot és a citromhéjat.
Egy tortaformát sütőpapírral kibélelek, a köleses torta alapot beleöntöm  és 180 fokos sütőben megsütöm. Akkor van kész, amikor elválik a forma szélétől.
A kölestortát bogyós gyümölcsökkel és ehető virágokkal tálalom.