Ázsiai stílusú marhacsíkok cukorborsóval, hajdinával

  • 2017.06.22.
  • 8


Szinte egy évet vártam arra, hogy ezt az ételt elkészíthessem. A borsó miatt, természetesen. Nálunk nincs hagyománya a cukorborsó fogyasztásának, így ki kellett várnom, míg a szüleim kertjében pont a megfelelő méretűre nőttek a borsóhüvelyek. Hetente többször ellenőriztem, aztán szüreteltem.
Végre elővehettem a wokomat, amit méltatlanul ritkán használok. Nagyon egyszerű módon készítettem,nem toltam túl az ázsiai vonalat, és örömömre, mindenki szerette.
Rizs helyett hajdinát főztem hozzá, még egészségesebbé téve ezt az amúgy is egészséges ételt.

Hozzávalók: 40 dkg marhahús (steak hús)
25-30 dkg cukorborsó
diónyi gyömbér
3 ek szójaszósz
4 gerezd fokhagyma
3 újhagyma
só, bors
olaj
A körethez: 20 dkg hajdina


Elkészítés

A húst csíkokra vágom. A fokhagymát megpucolom, pépesre töröm. A gyömbért meghámozom és lereszelem. A szójaszószba belekavarom a gyömbért, a fokhagymát, sót, borsot. Beleforgatom a húsokat és hagyom pár óráig pácolódni.
A borsóhüvelyeket megmosom, pár perc alatt roppanósra főzöm. A hagymát megpucolom, rézsútos csíkokra vágom.
A hajdinát kétszeres mennyiségű, sós vízben megfőzöm.
A wokban kevés olajat forrósítok, beledobom a húscsíkokat és minden oldalukat pirosra sütöm. Hozzákavarom a hagymát, hagyom együtt pirulni, majd a végén a borsót is hozzákavarom. Sóval, borssal ízesítem.