Egyéjszakás zabkása

  • 2017.06.04.
  • 1


A zabkása főzése sem embert próbáló feladat, de van ennél is egyszerűbb alternatíva. Ha este tejet (akár növényi tejet) öntünk a zabpehelyre, reggel tökéletesen puha zabkása a jutalmunk, amit gyümölcsökkel, magokkal, aszalványokkal gazdagíthatunk.
Érdemes nagyobbacska gyerekeket is megtanítani a módszerre, erősítve ezzel az önállóságukat. Igaz, a fiam kicsit kételkedett első alkalommal:
– Biztos, hogy nem kell megfőzni?-kérdezte. De aztán az eredmény meggyőzte és azóta ő is bátran készíti. Sőt, szerinte még egy éjszaka sem kell, rövidebb idő alatt is elkészül.
Mindenesetre, garantálom, hogy ezt az egyéjszakás kalandot senki sem bánja meg!

Hozzávalók: 10 dkg zabpehely
2 dl tej (növényi tej) 
méz
A tetejére: eper, kókuszchips, chia mag, aszalt ananász, mandulaforgács (vagy bármi más, amit szeretünk és akad otthon)

Elkészítés
1.A tejet este a zabpehelyre öntöm, elkavarom és beteszem a hűtőbe.
2. Reggel a kész zabkását ízlés szerint mézzel ízesítem és gyümölcsökkel, aszalványokkal, magokkal díszítem.