Gyors spárgás pite-leveles tésztából

  • 2017.05.29.
  • 8


Látványos fogást is készíthetünk néhány perces kemény munkával. A kész leveles tésztát csak ki kell olvasztani, a spárgák közül a legkarcsúbbakat kiválasztani. A töltelék kikavarása ugyan eltart vagy két percig, de miután piténket betoltuk a sütőbe, nyugodtan elvonulhatunk. Tálaláskor néhány ehető virág a segítségünkre lehet, de anélkül is szép.
Nem is tudom hogy definiáljam ezt az ételt, hiszen lehet főétel (nálunk az volt), előétel (akár ünnepi), vacsora, sőt, köret is.
Az, hogy a feta és a zöld spárga remek társak, már tavaly kiderült számomra.

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta
3 tojás
12 g mascarpone
12 g tejföl

fehér bors
kb. 15 nagyon vékony zöld spárga
5 dkg feta
metélőhagyma
A szélek lekenéséhez: 1-2 ek tej/tejföl

Elkészítés

A leveles tésztát hagyom kiolvadni. A spárgát megmosom, megszárítom.
A leveles tésztát kissé kinyújtom, a piteforma méretének megfelelően (legyen pereme). A tésztát a formába helyezem.
A tojásokat felverem, a mascarponéval elkavarom. Sózom, borsozom. Beleöntöm a leveles tésztába. Ráhelyezem a spárgasípokat. Megszórom morzsolt fetával. A széleket lekenem tejjel/tejföllel.
180 fokos sütőben aranybarnára sütöm.
Tálaláskor megszórom metélőhagymával.