Tavaszi káposztasaláta-coleslaw

  • 2017.05.27.
  • 1


Az amerikaiak káposztasalátája, a coleslaw finom és praktikus fogás. Sokféleképpen elkészíthető, a káposztán kívül tulajdonképpen szezonálisan váltogathatjuk a hozzávalókat.
Ráadásul sokféleképpen is fogyasztható: salátaként, grillhúsok kísérőjeként, hamburgerben, szendvicsekben.
Én frissen, ropogósan szeretem, de ha áll egy napot, még akkor is vállalható.

Hozzávalók: 1 közepes fej káposzta
3 újhagyma
5 retek
1 kápia paprika
só, bors
1 tojássárgája
1 ek mustár
2 dl olaj
2 dl tejföl/tejszín
pici cukor
1-2 ek ecet
1-2 ek citromlé

Elkészítés

A káposztát robotgéppel nagyon vékonyra szeletelem. Ugyanígy járok el a retekkel, hagymával és paprikával is.
A tojássárgájából a mustárral, citromlével és olajjal majonézt kavarok. Sózom, borsozom, hozzáadom a cukrot, ecetet (ízlés szerint) és a tejfölt.
Azonnal tálalható.