Mandulás minipalacsinták mandulakrémmel (gluténmentes)

  • 2017.05.17.
  • 0


Szívesen kísérletezem a konyhában. Nagyon szeretem az olyan megoldásokat, amelyek nem csak egészségesek, de finomak is.
Ez a palacsinta ilyen, de ez nem is csoda! Triplán mandulás, csakis finom lehet!
Állagra picit törékenyebb a hagyományos palacsintánál, ezért kisebb méretűeket sütöttem és a krémmel rétegeztem. 
Mivel szerettem volna, ha szabályos formájúak a minipalacsintáim, így fém korongokat raktam a palacsinta sütőbe. Ez egyáltalán nem fontos és csupán esztétikai jelentősége van.
Nálunk vasárnap reggelire készült, de desszertnek is tökéletes. 

Hozzávalók
A palacsintához: 10 dkg mandulaliszt
12, 5 dkg sajtkrém
5 tojás
1 dl tej
1 ek cukor
késhegynyi sütőpor
3 ek olaj
+ kevés olaj a sütéshez (ha szükséges)
A krémhez: 15 dkg mandulaliszt
1 dl tej
10 dkg mascarpone
3 ek vaníliás cukor
Tálaláshoz: 2-3 ek mandulalapka

Elkészítés

A palacsinta hozzávalóit kézi robotgéppel egyneművé kavarom. A mandulalapkákat száraz serpenyőben kissé megpirítom.
A krémhez a tejet felforrósítom és a mandulalisztre öntöm. Jól elkavarom. Ha kihűlt, a vaníliás cukrot és a mascarponét hozzákavarom.
A palacsintasütőt kiolajozom. 4 fém (szilikon) korongot elhelyezek benne. Ebbe öntöm a palacsinta tésztát. Közepes lángon megsütöm a palacsinták egyik felét, majd leveszem a korongot és a másik oldalát is aranybarnára sütöm.
A palacsintákat hagyom kissé kihűlni, majd négyenként rétegezem a krémmel. Mandulalapkákkal megszórva tálalom.