Mandulabundás csirkemell eper salsával, quinoával

  • 2017.05.15.
  • 2


Lehetne ezen a tálon “csirkebécsi” rizzsel(krumplipürével) és uborkasalátával. Az elv ugyanaz, mégis mekkora a különbség! Az előbbivel sincs semmi bajom, csak ne kelljen hetente ennem. 
Összességében  egészségesebb ez a változat. Ugyanakkor sokkal izgalmasabb is, és ez nálam nem utolsó szempont. 
Az eper salsát külön is bemutattam. Íme itt a teljes kép, hogyan fogyasztottuk.
Ha pedig valakinek túl sok ennyi változtatás egyszerre, próbálja ki egyenként. 
A recept megjelent az Erdélyi Konyha májusi számában.

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell (csont és bőr nélkül),

10 dkg darált mandula
5 dkg mandula lapocska
só, bors
4-5 evőkanál rizsliszt
2 tojás
a sütéshez olaj
Az eper salsához: 1/2 kg eper, 2 szál zöldhagyma, 1 chili (csípős paprika), petrezselyemzöld (korianderzöld), 1 lime,só
A quinoához: 15 dkg quinoa, 2 evőkanál olaj, só

Elkészítés


A csirkemellet felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk. Három edényt készítünk elő a panírozáshoz: az egyikbe a rizslisztet tesszük, a másikba a darált mandulát összekavarjuk a mandulalapocskákkal.
Egy mélyebb tálkában felverjük a tojásokat. A hússzeleteket először rizslisztbe, majd tojásba és a mandulába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.

3. A quinoát olajon kissé megfuttatjuk. Megsózzuk és kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük.
4. Az eper salsához az epret megtisztítjuk, apróra vágjuk. Karikákra vágjuk az újhagymát és a csípős paprikát. A zöldpetrezselymet felaprítjuk. A hozzávalókat egy salátás tálban összekavarjuk, a lime levével meglocsoljuk, picit megsózzuk.
5. A mandulabundás húst a quinoával és az eper salsával tálaljuk.