Spárgakrémleves kucsmagombával
- 2017.05.13.
- 4
A múltkori gombászás és töltött kucsmagomba készítés után maradt néhány zsenge, töltésre még alkalmatlan gombapéldány. Ezek kiválóan alkalmasak voltak egy amúgy is elegáns spárgakrémleves feltuningolására.
– Wow! Nagyon tuti! – reagálta le a látványt az egyik gyermekem. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy így folytatta: De meg nem enném!
Mármint a gombát. Mert a spárgát már elviseli valahogy.
Mindenesetre én ha vendéglős lennék, tavasszal, néhány napra feltenném az étlapra.
Hozzávalók: 1 kötés fehér spárga
2 nagy krumpli
1, 5 dl tejszín
só
fehérbors
fél citrom leve
3 dkg vaj
12 drb. kis kucsmagomba
Elkészítés
A spárgát és a krumplit meghámozom, feldarabolom. Sós vízben felteszem főni. A megfőtt spárgacsúcsokat kihalászom, félreteszem.
A spárgát és a krumplit turmixolom. Kipótolom vízzel, majd átszűröm. Hozzáadom a tejszínt, fehérborsot. Felforralom és a végén hozzáadom a citromlevet.
A kucsmagombákat átvizsgálom, megtisztítom. Vajon megpárolom a gombát. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a spárgacsúcsokat is.
A kucsmagombákat a spárgacsúcsokkal felváltva nyársra szúrom. A levest a nyársakkal tálalom.