Epres rólók-réteslapból

  • 2017.05.05.
  • 1


Réteslapból nem csak rétest lehet készíteni. Legújabb kattanásom a róló sütés, ami ugyan kissé pepecselős, de semmiképp sem bonyolult. Anyák napjára némi apai segítséggel akár nagyobb gyerekek is elkészíthetik: a készen kapható réteslapokat csak  méretre vágni, kenegetni, csőre csavarni és sütni kell. 
Egy csomag réteslapból kb. 36-40 róló is lesz, a kisült rólók zárt dobozban hetekig vígan elállnak. Mindig csak annyit töltsünk meg, amennyi pár órán belül elfogy. 
Különleges a roppanós héj-krémes belső kombináció, eperrel dúsítva pedig igazán üde desszertet kapunk. Amit a fizika versenyről fáradtan hazaérő fiam így nyugtázott: ” De menő” !
Rögvest anyáknapjafílingem lett tőle.

Hozzávalók: egy csomag réteslap
10 dkg vaj
2 dl tejszín
20 dkg fehér csokoládé
25 dkg mascarpone
50 dkg eper
vaníliás porcukor

Elkészítés

A réteslapot 10*10 cm-es négyzetekre vágom. A vajat megolvasztom. egy rólóhoz 3 drb. rétesnégyzetet használok úgy, hogy minden réteget lekenek vajjal. A 3 rétegű tésztát a fém róló formára tekerem és sütőlapra helyezem úgy, hogy az illesztés alul legyen.
A rétesrólókat 200 fokos sütőben 15 perc alatt ropogósra sütöm. Ha kihűltek, óvatosan leveszem a formáról és töltésig zárt dobozban, hűvös helyen tárolom.
FONTOS! Mivel a vékony réteslapok könnyen kiszáradnak, amivel éppen nem dolgozom, azt mindig visszacsomagolom.
A krémhez a tejszínt felforrósítom (ne forrjon), a fehér csokit beletördelem és elkavarom. Ha kihűlt, hűtőbe rakom. Az epret megmosom, apróra vágom.
A hideg krémet elektromos habverővel habbá verem. A mascarponét krémesre kavarom és az eper felével a habhoz adom.
A rólókat a krémmel megtöltöm úgy, hogy még eper darabokat is dugdosok beléjük.
A végén porcukorral megszórva tálalom.