Répatorta rolád citromfüves krémmel

  • 2017.04.16.
  • 0


Hatalmas bokor citromfüvet kaptam pár napja öcsémtől és nagyon mocorgott bennem, hogy kezdjek vele valamit. A répás sütemények nem nagyon népszerűek nálunk, szerintem van tíz éve, hogy nem is készítettem, mert minek, kinek? Pedig én szeretem és arra gondoltam, eljött az idő, hogy újra próbálkozzak. Ha a család nem, majd megeszik a vendégek.
Hamar összeállt a kép: legyen akkor a répatorta rolád formában és a krémhez teszek friss citromfüvet. Az eredmény egy üde, friss ízű, tavaszi desszert.
Ezzel kívánok áldott húsvétot minden kedves olvasómnak! 


Hozzávalók
A roládhoz: 20 dkg liszt
mogyorónyi friss gyömbér
1 1/2 tk fahéj
késhegynyi szerecsendió
1/2 tk szegfűszeg
1 tk sütőpor
4 tojás
20 dkg sárgarépa
2 ek olaj
10 dkg nádcukor
3 dkg vaníliás cukor

A krémhez: 35 dkg mascarpone
15 dkg Philadelphia krémsajt
10 dkg porcukor
1 vaníliarúd
fél csokor citromfű
A tetejére: porcukor
citromfű bóbiták

Elkészítés

A sárgarépát lereszelem. A lisztet elkavarom a sütőporral és a fűszerekkel. A sütőt bekapcsolom 200 fokra.
A tojásokat elkavarom a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadom a reszelt sárgarépát, az olajat, majd a fűszeres lisztet. Jól elkavarom.
Egy kb. 30*40 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek. Belesimítom a répás elegyet és kb. 15 perc alatt megsütöm.
Még forrón (sütőkesztyűvel!) papírostól felcsavarom és úgy hagyom kihűlni.
Közben elkészítem a krémet: a mascarponét a sajtkrémmel és a cukorral habosra kavarom. A citromfű levélkéit lecsipkedem és apróra vágva belerakom a krémbe. 
A kihűlt roládot óvatosan szétnyitom, a krémet elkenem az egész felületén, majd visszacsavarom. Egy órára hűtőbe teszem.
Tálalás előtt a tetejét megszórom porcukorral és citromfű bóbitákkal díszítem.