Mediterrán pácolt fürjtojás
- 2017.04.06.
- 4
Közeledik a húsvét, előtérbe kerülnek a tojásos fogások. A fürjtojás nagy kedvencem, már a látványa is olyan kedves, nem beszélve a rengeteg pozitív élettani hatásáról. Mondjuk a hámozásától szívesen eltekintenék, de ha segítséget kérek, akkor kibírható.
Pácolva ünnepi előétel, finom harapnivaló, amit mindenki a saját ízlésére formálhat. Fogyasztható önmagában, vagy saláták alapanyagaként. Tulajdonképpen tyúktojással is elkészíthető, csak akkor nagyban kell gondolkodni.
Hozzávalók: 30 db. fürjtojás
1 dl olívaolaj
4 ek fűszerecet
2 dl víz
1 tk só
szemesbors
3 babérlevél
oregánó
2 újhagyma
1 nagy, csípőspaprika
9 gerezd fokhagyma
3 ágacska rozmaring
Elkészítés
A tojásokat 8-10 perc alatt keményre főzöm. Ha kihűltek, meghámozom.
A pácléhez összekavarom az olajat az ecettel és a vízzel. Belekavarom a sót. Megpucolom a fokhagymát, újhagymát, felszeletelem a csípős paprikát. Az újhagymát 3 cm-es darabokra vágom.
A tojásokat kis üvegekbe rakom, minden fűszerből rakok a tojások közé. Végül ráöntöm a páclevet.
Pár napos pihentetés után fogyasztható.