Kurkumás csicseriborsó leves csirkemellel

  • 2017.03.17.
  • 7


A kora tavaszi melegek után különösen rosszul esik a hideg. Ilyen napokon újra melengető, tartalmas, pikáns ételekre vágyom. Ez a leves minden ilyen kritériumnak megfelel, azonban külön előnye, hogy gyorsabban elkészül, mint az ilyen típusú levesek általában. Mert-bár egyáltalán nem vagyok konzervpárti- a csicseriborsó konzerv jó. Persze lehet szárított csicseriből is főzni ezt a levest, de zsúfolt hétköznapokon én a praktikumra szavazok.
Még valami. Tudom, hogy ehhez a leveshez leginkább a korianderzöld találna. De nem szeretjük. Ezért én petrezselyemzöldet használtam. És felőlem mindenki olyan fűszert használ, amilyent szeret. Akár illik, akár nem. 

Hozzávalók: 1 hagyma
kevés olaj
2 gerezd fokhagyma
1 csirkemell (csont és bőr nélkül)

kb. 2 cm gyömbér
3 sárgarépa
1 csicseriborsó konzerv
0,5 dl tejszín
2 ek rizsliszt
csípős paprika/chili
petrezselyemzöld/korianderzöld
fél citrom leve
1 tk kurkuma

Elkészítés
1. Az olajon a hagymát megdinsztelem. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a kockára vágott csirkemellet. Beleteszem a szeletekre vágott sárgarépát, megsózom. Felöntöm vízzel és készre főzöm.
2. Beleteszem a csicseriborsó konzervet. A rizslisztet a tejszínnel elkavarom. Kevés levest adok hozzá és visszaöntöm a fazékba. 2-3 percig forralom.
3. A kész levest csípős paprikával, kurkumával és petrezselyemzölddel ízesítem.