Leopárd keksz

  • 2017.03.15.
  • 1


A Pinterest-en fedeztem fel ezeket a kekszeket és muszáj volt kipróbálnom. Két hét alatt kétszer is. Mert követelte a család. Pedig nem egy gyorsan dobjunk össze valamit-típusú desszert. Én igazából nem is szeretek ilyen sokat bíbelődni étellel, néha mégis belefutok. Végülis nem bánom, játék ez is, csak ne zsúfolt hétköznapokon vágjon bele az ember lánya. 
Leginkább gyerekek és macskaimádó felnőttek fogják értékelni az erőfeszítéseinket. Én pedig már ki is néztem a következő állatot…
Az elkészítéshez fázisfotók nyújtanak segítséget a fenti linken.
A barna tálka M. Zsuzsa kolléganőm ajándéka. Köszi, Zsuzsa!

Hozzávalók (kb. 60 db.-hoz): 25 dkg vaj
50 dkg liszt
25 dkg cukor
2 tojás
4 dkg darált mandula
1 ek + 1 tk kakaó

Elkészítés
1. A szobahőmérsékletű vajat elkavarom a cukorral. Egyenként beleütöm a tojásokat: végül hozzáadom a lisztet.
2. A tésztát elosztom 1/2, 1/4, 1/4 arányban. A nagyobb adaghoz adom a mandulát. A kisebbik kupachoz 1 tk kakaót, a másikhoz 1 ek kakót adok. A tésztákat fóliába csomagolom és beteszem a hűtőbe fél órára.
3. A világosbarna tésztát 6 egyenlő részre osztom. Mindenikből hurkákat sodrok. Visszateszem a hűtőbe.
4. A sötétbarna tésztából a hurkákkal azonos hosszúságú, keskeny téglalapokat nyújtok. A világosbarna hurkákat ebbe tekerem. Újra hűtőbe rakom.
5. A mandulás tésztából szintén téglalapokat nyújtok. Beletekerem a hurkákat. A 6 rudat egymásra rakom és kissé összenyomkodom, nyújtom, hogy összeálljon. Megint hűtőbe teszem.
6. A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tésztarúdból szeleteket vágok. Sütőpapíros tepsire helyezem és megsütöm.