Lazacos-krémsajtos rúd póréhagyma csírával

  • 2017.03.07.
  • 9


Az évnek ebben az időszakában a csírák a megmentőink. Igazi zöldségek helyett azok kezdeményei gondoskodnak vitaminraktárunk feltöltéséről. 
Ez a lazacos-krémsajtos rúd akár az ünnepi hidegkonyha része is lehet. Barna kenyérrel igazi ínyencség!
A recept megjelent az Erdélyi Konyha magazin márciusi számában. 

Hozzávalók: 20 dkg füstölt lazac,
25 dkg mascarpone
3 dkg póréhagyma csíra

fehérbors
½ citrom héja
1 kávéskanál citromlé
1 újhagyma

Elkészítés 
1. Az újhagymát apróra vágjuk. Elkavarjuk a krémsajttal, sóval, borssal, a citromhéjjal és a citromlével.
2.  Egy tálaló tálra rétegezzük a lazacot a krémmel és a csírákkal. Alul lazac kerül, rá egy adag sajtkrém, arra csírák. Ezt addig folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak.
3.  A tetejére csíra kerüljön. Jól kihűtjük és szeletelve tálaljuk.