Mangós pohárkrém túróval, amaránttal

  • 2017.02.14.
  • 3


Az álgabonák közé tartozó amaránt-akárcsak a quinoa, vagy a hajdina-virágkorát éli. Több száz év után újra felfedeztük kitűnő tulajdonságaik miatt. Vasat és magnéziumot tartalmaz, kiváló növényi fehérje forrás, így tél végén érdemes beiktatni étrendünkbe.
Vaníliás házi tehéntúróval és mangóval elegáns pohárkrém lett belőle. Utolsó percben is összedobható kedvesünknek, szeretteinknek.


Hozzávalók: 20 dkg amaránt
4 ek méz
1 mangó
30 dkg tehéntúró
1 dl görög joghurt
1 rúd vanília
1 citrom héja
1 ág bazsalikom/menta

Elkészítés
1. Az amarántot száraz edényben kicsit megpirítom. A hő hatására valamennyi kipattog, mint a kukorica, de ez nem baj. Felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel és megfőzöm. Elkavarom 2 ek mézzel és hagyom teljesen kihűlni.
2. A túrót a joghurttal, a vanília kikapart magvaival, a mézzel és a citrom lereszelt héjával kikaparom.
3. A mangót meghámozom és apró kockákra vágom.
4. Rétegesen összerakom a pohárkrémet a következő sorrendben: amaránt, túrókrém, mangó. Bazsalikommal/mentával díszítem.