Sörélesztőpehely pástétom

  • 2017.01.17.
  • 6


Amikor feltálaltam a családnak ezt a reform pástétomot, gondoltam megtippeltetem velük, mi lehet ez. A következő válaszok születtek: valamilyen csonthéjas, csontpor, szárított agyvelő, moha, zuzmó, nyerős pufi lereszelve, fűrészpor. Méltatlankodtam egy sort, hogy mégis, mit képzelnek rólam, de lelkesen nyelték a sörélesztőpehely pástétomos pirítósukat és megnyugtattak, hogy bármi is legyen, jobb, mint a sütőtök.
Én egészen a közelmúltig nem is hallottam a sörélesztőpehelyről. Réka barátnőm mesélt róla, így kíváncsian vettem le egy biobolt polcáról.
Csupa jót olvastam róla: tele van B-vitaminokkal, krómmal, csökkenti a vércukorszintet, gyorsítja az anyagcserét és a vegetáriánus életmódba is beilleszthető.
Érdekes, karakteres íze van, engem leginkább a parmezán sajtra emlékeztet.
Az ötletet innen vettem, és rögtön készítettem egy natúr és egy gombás változatot is.

Hozzávalók: 50 g sörélesztő pehely
12-15 ek víz
100 g olvasztott vaj
200 g sűrű tejföl
só, bors
3 ek szárított gomba por

Elkészítés
1. A sörélesztőpehelyre csöpögtetem a vizet és addig kavarom, míg teljesen felszívja.
2. Belekavarom az olvasztott vajat, majd a tejfölt is. Sózom, borsozom, kézi mixerrel felhabosítom.
3. Két részre osztom a pástétomot.Az egyikbe belekavarom a gombaport.
4. Pirítós kenyérrel, csírákkal nagyon finom!