Vöröslencse curry édesburgonyával, brokkolival, pulykamellel

  • 2017.01.08.
  • 2

Csattogó mínuszokban nincs is jobb egy tál forró, fűszeres currynél. Vagy van, sok van, de ez az egyik legjobb!A curry kifejezés nem egységes: jelenti a fűszerkeveréket és magát a ételt is. Az étel is készülhet szinte bármiből, hússal, vagy anélkül, sűrűn, vagy leves szerűen. A lelke mégis a rengeteg, illatos fűszer. Rizzsel, vagy lapos naan kenyérrel lehet még tartalmassá tenni. De önmagában is nagyon finom!Hozzávalók: 40 dkg pulykamellkevés olaj1 hagyma3 gerezd fokhagymakéshegynyi őrölt köménykisebb diónyi gyömbér/késhegynyi gyömbérporkéshegynyi kurkumachili (ízlés szerint)garam masala (ízlés szerint)só25 dkg vörös lencse50 dkg édesburgonya25 dkg brokkoliegy fél citrom héja (esetleg a leve is)Elkészítés1. A hagymát apróra vágom. A fokhagymát megpucolom. A húst kockákra vágom.2. Az olajon megdinsztelem a hagymát. Hozzáadom a fűszereket, a legvégén a zúzott fokhagymát. Beleteszem a húst és felöntöm annyi vízzel, amennyi bőségesen ellepi. 3. Ha a hús félig megfőtt, hozzáadom az átmosott, átválogatott lencsét. Forró vizet adok az ételhez.4. Ha a lencse és a hús majdnem kész, hozzáadom a brokkolit és a kockára vágott édesburgonyát. Ha szükséges újra pótolom a folyadékot. 5. A végén újra fűszerezem az ételt, ha szükséges. Reszelt citromhéjjal megszórom. Ha úgy ítélem meg, hogy elbírja, a citrom levét is belefacsarom.