Pisztáciás-vörösáfonyás sajtgolyók

  • 2016.12.06.
  • 2

Egy látványos vendégváró étel, amely jó mutat a büféasztalon. Többféle sajtból készül, a végén pedig pisztáciába és szárított vörös áfonyába van hempergetve. Tálalhatjuk egy tálkában felhalmozva, vagy egyenként, mignon papírban, egy-egy ropit beleszúrva. Lehet előétel, vagy stílusos borkorcsolya. A recept megjelent az Erdélyi Konyha decemberi számában.Hozzávalók: 12, 5 dkg olvasztott sajt30 dkg kemény sajt (Trappista, Gouda, Cheddar)15 dkg füstölt sajt5 dkg parmezán5 dkg juhtúrószínes borspetrezselyemzöldA hempergetéshez: 3 dkg sós mogyoró3 dkg szárított, vörös áfonya3 dkg pisztáciasós ropi ElkészítésA sajtokat lereszelem, a színes borssal, vágott petrezselyemmel ízesítem és az olvasztott sajttal, túróval összekavarom. Kb. fél órára hűtőbe teszem.A mogyorót, pisztáciát és vörös áfonyát apróra darabolom.A sajtos masszából golyókat formálok. A pisztácia-mogyoró-vörös áfonya keverékében meghempergetem.Ropit szúrok mindenik golyóba és tálalásig hűvös helyen tárolom.