Körözött-ahogy mi szeretjük

  • 2016.11.25.
  • 8

Igazából vicces receptet írni a körözötthöz, mert a hozzávalók listája és aránya családonként változik, az elkészítési módot pedig a nevében hordozza.Egyszer egy magyarországi ismerősömmel csodálkoztunk rá egymás körözöttjére: ő tehéntúróból, én juhtúróból készítettem. A fejünkben lévő fogalmak néha nem ugyanazt jelentik. De ez egy körözöttnél nem probléma: jó az így is, úgy is!És hogy mi mennyire szeretjük a körözöttet, arra jó példa a fotó. Mire a tettek mezejére léptem volna, valaki már megdézsmálta a finom kencét.  Hozzávalók: 25 dkg juhtúró3-4 ek tejfölfél kk pirospaprikaköménypetrezselyemzöld1 újhagyma/kevés lilahagymaElkészítés1. A hagymát és a petrezselyemzöldet felaprítom. 2. Az összes hozzávalót tálkába teszem és egyneművé kavarom. Vagy robotgéppel teszem ugyanezt.3. Friss kenyérrel, zöldségekkel, vagy paprikába töltve is finom!