Őszi zöld saláta

  • 2016.11.10.
  • 0

Friss, kerti rukkolával és szárzellerrel érkezett haza a férjem a piacról. Előbbi pikáns volt, utóbbi zsenge és ropogós és mindkettő fényévekre volt a bolti változatoktól. Idén talán ez az utolsó ilyen szerzemény, így almával, szőlővel és sajttal kiegészítve saláta lett belőlük, hogy minél inkább érvényesüljön minden jó tulajdonságuk. Kiderült, hogy keveset készítettem, ezért ebéd közben kénytelen voltam még utángyártani. Hozzávalók: 2 marék rukkola1 zsenge szárzeller2-3 zöld alma30 dkg zöld szőlő15 dkg sajtfél citrom leve1 ek mézElkészítés1. A rukkolát elhelyezem egy salátás tálon. vegyesen rárakom a darabokra vágott zellert, a vékony cikkekre vágott almát és a szőlőszemeket.2. A citromléből és a mézből öntetet készítek és meglocsolom vele a salátát. A sajtot a legvégén rakom rá.