Sült brie sajt vörös áfonyával

  • 2016.08.29.
  • 9

Érik a vörös áfonya a Hargitán, értékes bogyóit úton-útfélen árulják. A vörös bogyók kész antioxidáns bombák, vétek lenne nem fogyasztani (és télire gondolva fagyasztani). Szerencsére az évek folyamán a család minden tagja megbarátkozott a kissé fanyar ízével, Különösen harmonizál a lágy, fehérpenészes sajtokkal, brie-vel, camembert-el és társaikkal.Kedvenc zöld fűszernövényeinkkel megtűzdelve, sütőben megsütve igazi ínyencség, akár ünnepnapokra is ajánlom. A képeket elnézegetve  karácsonyi hangulatom támadt. Hozzávalók: 4 db. brie sajtbazsalikom/rozmaring/oregánó40 dkg vörös áfonya5 ek barnacukor2 ek keményítő/tápióka keményítő4-5 szem szegfűszegborsElkészítés1. A brie korongokat éles késsel megszurkálom. Az így keletkezett lyukakba friss zöldfűszert nyomkodok. A sajtokat sütőformába, vagy simán, tepsire teszem és 200 fokos sütőben megsütöm.2. Az áfonyát a cukorral és a szegfűszeggel tűzre teszem. Ha felforrt, megszórom a keményítővel, és addig kavarom, amíg besűrűsödik.3. Tálaláskor egy kanál áfonyaszószt a sajtkorongok közepére teszek és friss zöld fűszerrel díszítem.