Baconos csirkecomb vele sült újkrumplival

  • 2016.07.14.
  • 8

Szeretem az ilyen ételeket. Bepakolok mindent egy tepsibe, betolom a sütőbe, majd behúzom kijövök a konyhából és behúzom magam után az ajtót. Néha arra járok, rápillantok, de túl sok dolgom nincs vele. Most kakukkfűvel fűszereztem, mert az volt kéznél, de rozmaringgal is igen finom.Nagyon előnyös akkor is, ha vendégseregnek készítem ételt.Hozzávalók: 80 dkg (inkább apró, piros) újkrumpli2-3 ek zsír8 felső csirkecomb filé8 szelet baconsó, borskakukkfű/rozmaring ágakElkészítés1. A krumplit megmosom alaposan. Az esetleges hibás részeket kivágom. Ha szükséges, darabolom.2. A csirkecombokat sózom, borsozom, baconba tekerem. Egy fogvájóval, vagy a fűszernövény ágacskákkal átszúrva rögzítem.3. A tepsiben a zsírt megolvasztom. Beleteszem a krumplit. Sózom, borsozom. 4. A krumplira helyezem a baconos csirkecombokat és közé dugdosom a fűszernövény ágacskákat.5. 200 fokos sütőben egy óráig sütöm. A végén grillfokozaton kissé rá lehet pirítani.6. Idénysalátával (képoszta, paradicsom, uborka) tálalom.