Tonhalfasírt zabpehellyel

  • 2016.06.30.
  • 6

Sokszor a hiányokból születnek a legjobb ötletek (nemcsak a konyhában). Egy sietős hétköznapon, a délelőtti és a délutáni munkám közti szünetben akartam rutinosan összedobni egy halfasírtot, amikor észrevettem, hogy nincs itthon prézli. Arra már nem volt idő, hogy vásárolni menjek, így nyitogatni kezdtem a kamra ajtaját, hogy mivel is helyettesíthetném. A zabpehely lett a befutó és tökéletesnek bizonyult, ráadásul egészségesebb is. Ezentúl, csak ha elfogy a zabpehely, akkor használok prézlit.Hozzávalók: 2 db olajos tonhalkonzerv2 újhagymasó, bors1 tojás4 ek zabpehelypetrezselyemzöld/kaporolaj a sütéshezElkészítés: A tonhalkonzervet lecsepegtetem az olajtól. A hagymát és a petrezselyemzöldet/kaprot apróra vágom. Minden hozzávalót a halhoz adok. Jól összekavarom, hogy könnyen formázható legyen. Forró olajban mindkét oldalát kisütöm.Salátával vagy főzelékkel tálalom.