Kakukkfű szörp

  • 2016.06.29.
  • 0

Most ontja virágait a kakukkfű, egybefüggő lilásrózsaszín foltokként terül el a réteken, domboldalakon, vakondtúrásokon. Érdemes lehajolni érte, hiszen megszárítva teának, fagyasztva fűszernek is alkalmas.Kedvencünk a kakukkfű szörp, amit tavaly készítettem először MaiMóni receptje alapján. Ha szigorúan vesszük ez egy kanalas “orvosság”, de mi nem vagyunk olyan szigorúak, ezért leginkább nyári üdítőként, vízzel felöntve fogyasztjuk. Hozzávalók: 1 nagy marék friss kakukkfű (virágos)15 dkg cukor3 dl víz2,5 dl mézElkészítés: A cukrot száraz edényben karamellizálom. Ha már megfelelő a színe, fokozatosan hozzáöntöm a vizet. Hagyom felforrni, majd beleteszem, belenyomkodom a kakukkfüvet. Állni hagyom min. egy fél óráig. Utána leszűröm, jól kinyomkodom. Az aromás folyadékot a mézhez kavarom. Lehűtöm, csinos üvegbe rakom és hűtőben tárolom.