Nyúlcombok zsályás mustármártással

  • 2016.06.26.
  • 5

Mivel a jószerencsém igazi, dijoni mustárhoz juttatott, muszáj volt ételt komponálnom hozzá. A nyúlcombok tökéletesen illeszkedtek a megálmodott ízvilágba. Puliszkával ettük, de ez nincs kőbe vésve. Tulajdonképpen a nyúl sem, más hússal is jó lehet, a lényeg a jó minőségű mustár. Hozzávalók: 4 nyúlcombsó, borskevés olaj10 dkg vaj2-3 dl száraz fehérbor2 gerezd fokhagyma1 dl tejföl/tejszín4 ek dijoni mustár4 ek magos mustárfriss zsályaElkészítés: A nyúlcombokat sózom, borsozom. Az olaj és 5 dkg vaj keverékén mindkét oldalukat pirosra sütöm. Felöntöm a borral, beledobom a fokhagymát, lefedem és lassú tűzön puhára párolom. Ha elfogy a folyadék, vízzel pótolom.A végén fedő nélkül hagyom újrapirulni.A vaj másik felét egy kisebb edényben felolvasztom. Hozzáadom a kétféle mustárt, majd a tejszínt. Jól elkavarom. Ha összeforrt, a tüzet lezárom.A zsályát apróra vágom. A sült nyúlcombokat a zsályával megszórt mustármártással és puliszkával tálalom. Jól csúszik hozzá a maradék bor.