Crostini szegfűgombás tojással

  • 2016.06.13.
  • 8

Egyik kedvenc gombám a szegfűgomba. Ha kevés van belőle (bár idén az esőhiányra nem panaszkodhatunk), érdemes tojással elkészíteni és pirított kifliszeleteken tálalni. Az eredmény nem mindennapi, ízes, illatos előétel, vagy vacsora.Ha már elmúlt a szegfűgomba szezonja, más, vadon termő gombafajtákkal is elkészíthetjük. Hozzávalók: kb. 25 dkg friss szegfűgomba2 szál újhagymakevés olívaolajsó, borskakukkfű/petrezselyemzöld3 tojás2 bagettkevés reszelt parmezán Elkészítés: A gombát és a hagymát megpucolom. A hagymát apróra vágom, a nagyobb gombafejeket is darabalom, ha szükséges.Kevés olajon megdinsztelem a hagymát. Hozzáadom a gombát, sózom, borsozom és készre párolom. A végén adom hozzá a kakukkfüvet.A bagetteket karikákra vágom. Olívaolajjal mindkét oldalukat bekenem és sütőben pirosra sütöm.A tojásokat felverem, a párolt gombára öntöm és lágy rántotta szerűre sütöm.A bagettszeletekre halmozom a gombás tojást, megszórom reszelt parmezánnal és tálalom.