Orgonaszörp

  • 2016.05.05.
  • 4

Orgonát hozott az egyik kedves ismerősöm, én pedig miután megköszöntem, azzal sokkoltam, hogy rögtön megkérdeztem:– Volt permetezve?Belátom, mióta gasztroblogger vagyok, annyi a virágos romantikának…az ehető virágok váza helyett néha a tányérunkon/poharunkban végzik.Az elmúlt években az akácvirág szörp volt a kedvencünk, azonban régóta készülök orgonaszörpöt készíteni. Elégedett vagyok az eredménnyel, a színe és az íze is csodás!Ötlet: innenHozzávalók: 4 bögre orgonavirág2 bögre víz2 bögre cukor2 citrom leveElkészítés: Az orgonavirágokat leszedegetem a szárakról és alaposan megmosom, lecsöpögtetem.A vizet és a cukrot összefőzöm, beledobálom a virágokat és kb. 10 percig együtt főzöm. Miután lezártam a tüzet, belefacsarom a citromok levét.A szörpöt a virágokkal együtt hagyom kihűlni, majd leszűröm, jól kinyomogatom.Az illatos szörpöt üvegekbe töltöm. Vízzel hígítva igazán finom üdítő lesz belőle.