Spárgás ravioli fetával, pisztáciával

  • 2016.05.04.
  • 3

Házi tésztát készíteni nem bonyolult, ám szükség van hozzá időre, ezért csak kivételes alkalmakkor vágok bele. Például, ha vakáció van. Meggyőződésem, hogy legalább annyira kikapcsol mentálisan, mint a felnőtt színezők.Most zöld spárgával, fetával és pisztáciával készítettem, igazi zöld étel lett, ami könnyű és egészséges. Számomra az életöröm megtestesítői az ilyen ételek, de nem hallgathatom el, hogy a fiam nem osztja eme véleményemet.A képen látható lapítót (vágódeszkát) és gyerekkorom csodált virágát, a labdarózsát egy olvasóklubos ismerősömtől kaptam ajándékba (köszi, Csöpi)! Milyen kúlság, hogy valaki ilyen szépet készít nekem és én nem is tudok róla!A ravioli készítése közben az olasz szakács, Gennaro Contaldo videóját néztem (inkább hallgattam), hogy meglegyen az igazi olasz hangulat hozzá. Ő nem pont ilyen raviolit készít, de a technika elleséséhez tökéletes, a háttérként szolgáló Amalfi-part pedig szépséges ráadás.HozzávalókA tésztához: 30 dkg liszt1 tojáscsipet só1 dl víz (amennyit felvesz)A töltelékhez és a mártáshoz: 1 kötés zöld spárga20 dkg feta10 dkg pisztácia10 dkg vaj5 dkg parmezánsó, borspetrezselyemzöldElkészítés: Egy tálba beleszitálom a lisztet. Beleütöm a tojást, beleszórom a sót. Villával elkavarom, majd fokozatosan vizet adok hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjak. Kézzel folytatom a gyúrást. Ha a tészta összeállt, már nem ragad. hűtőbe teszem egy fél órára.Közben a spárgák zsenge csúcsát levágom.A többi rész meghámozom és sós vízben puhára főzöm. Leszűröm, hagyom kihűlni. A feta 3/4 részét villával összetöröm. Összekavarom a pépesített spárgával. Sózom, borsozom.A tésztát a hűtőből kiveszem, 4 részre osztom, vékonyra kinyújtom. Derelyevágóval négyzeteket vágok belőle. Megtöltöm egy-egy kiskanálnyi fetás-spárgás péppel. Összehajtom és jól rányomkodom a széleket, hogy még véletlenül se folyjon ki a töltelék. A raviolikat forró, sós vízben kifőzöm.Közben a vaj felét megolvasztom. Rádobom a spárgacsúcsokat és minden oldalról átsütöm. A kifőtt tésztát erre az alapra szedem ki. Megszórom a maradék morzsolt fetával, pisztáciával, parmezán forgáccsal, sóval, borssal.