Erdei gyümölcsös-túrós pizza

  • 2016.02.02.
  • 9

Minden a krókuszokkal kezdődött, amiket Fanni kapott szülinapjára barátnője anyukájától, Rékától. Rögtön tudtam, hogy én ehhez ételt fogok komponálni! Mégpedig értelemszerűen valami lilát. Először csak szederrel képzeltem el, de nem volt annyi itthon. Volt némi házi túró is megmaradva, így összekombináltam az erdei gyümölcsökkel. Alapnak pedig a jól bevált
pizza
receptemet használtam, most oregánó nélkül.Vártam haza a családot és lestem, hogy mit szólnak hozzá. Arra is fel voltam készülve, hogy majd tiltakoznak és visszakérik a régi, jó olasz pizzát...De eltökélt voltam. Eldöntöttem, hogy letagadom, hogy ez pizza...-Mi ez? -kérdezték a konyhába belépve.- Lepény. Erdei gyümölccsel, túróval.- Érdekes...pont úgy néz ki, mint a pizza!- Aha...Na , és hogy ízlik?- Eszméletlen!HozzávalókA pizza alaphoz:
50 dkg liszt













300 ml víz













2 kanál olívaolaj













1 kávéskanál só













1 kávéskanál cukor













2 1/2 kávéskanál szárított élesztőA tetejére: 15 dkg tehéntúró








40 dkg vegyes erdei gyümölcs (fagyasztott)








2 ek vaníliás porcukor








friss
bazsalikomElkészítés:
Mivel a dagasztást és a kelesztést is kenyérsütőgéppel oldom meg, csak beledobálok mindent az üstbe és másfél óra múltán kiveszem a megkelt tésztát. Kenyérsütő hiányában a vizet meglangyosítom, hozzáteszem a cukrot, az élesztőt és meleg helyen hagyom felfutni.Egy mélyebb tálba beleöntöm a lisztet, hozzáadom az élesztős vizet, sót, olajat, és addig gyúrom, dagasztom, míg szép fényes lesz és már nem ragad a tészta. Letakarom és meleg helyen duplájára kelesztem.Közben az erdei gyümölcsöt hagyom kiolvadni és lecsöpögni. A túrót a porcukorral elkavarom.Ha a tészta megkelt, négy darabba osztom, mindeniket kerekre nyújtom. Kiolajozom a formákat, majd beleteszem a tésztát. Elkenem rajta a túrót, megszórom a gyümölcsökkel. Két részletben (csak két formám van, de tepsiben is megsül) me