Tonhalas üvegtészta saláta

  • 2015.12.08.
  • 2

Van, hogy bojkottálom pár napig a vásárlást és abból főzök, ami éppen van itthon. Most egy megbontott üvegtészta volt a kiindulópont, gondoltam valamilyen keleties jellegű salátát készítek vele. Rá kellett jönnöm azonban, hogy nincs ilyen jellegű hozzávaló itthon, így azzal főztem, ami volt. Látványában (talán) keleties de ízében nagyon is ismerős saláta született. Nem mellesleg, nagyon gyorsan lett ebédünk.Hozzávalók: 30 dkg üvegtészta










só, bors










1 olajos tonhalkonzerv











kevés uborka











kevés paprika











olajbogyó











balzsamecet











csírákElkészítés: Az üvegtésztára forró vizet öntök, lefedem és állni hagyom, amíg kellően megpuhul. Közben a zöldségeket megpucolom, feldarabolom. Az üvegtésztát hagyom kihűlni, majd összekeverem az olajos tonhallal, uborkával, paprikával, olajbogyóval. Sózom, borsozom. A csírát és a balzsamecetet csak tálaláskor adom hozzá, hogy szép maradjon.