Tonhalas üvegtészta saláta
- 2015.12.08.
- 2
Van, hogy bojkottálom pár napig a vásárlást és abból főzök, ami éppen van itthon. Most egy megbontott üvegtészta volt a kiindulópont, gondoltam valamilyen keleties jellegű salátát készítek vele. Rá kellett jönnöm azonban, hogy nincs ilyen jellegű hozzávaló itthon, így azzal főztem, ami volt. Látványában (talán) keleties de ízében nagyon is ismerős saláta született. Nem mellesleg, nagyon gyorsan lett ebédünk.Hozzávalók: 30 dkg üvegtészta
só, bors
1 olajos tonhalkonzerv
kevés uborka
kevés paprika
olajbogyó
balzsamecet
csírákElkészítés: Az üvegtésztára forró vizet öntök, lefedem és állni hagyom, amíg kellően megpuhul. Közben a zöldségeket megpucolom, feldarabolom. Az üvegtésztát hagyom kihűlni, majd összekeverem az olajos tonhallal, uborkával, paprikával, olajbogyóval. Sózom, borsozom. A csírát és a balzsamecetet csak tálaláskor adom hozzá, hogy szép maradjon.