Sültalma likőr

  • 2015.12.31.
  • 0

Sült alma. Jól gondolom, hogy legtöbbünknek a gyerekkorunk jut eszünkbe róla? Illata évtizedeket repít vissza az időben, anyai nagymamám vaskályhán sütött almái egy letűnt és most újra felfedezett kor emlékei. A lassan csordogáló idő iránti vágyakozás legtöbbünkben ott bujkál, az év utolsó napján pedig törvényszerűen felszínre tör.Ez a sültalma likőr nem a gyorsan, valami finomat kategóriából való. Nincs túl sok teendő vele, de 2-3 hét türelmes várakozást igényel magának. Farsangi bulikra pont beérik.Én ezzel kívánok most minden kedves olvasónak BOLDOG ÚJ ÉVET! Hálás vagyok, hogy olvastok, bíztattok! Kocc!Hozzávalók: 5 közepes alma










1 l gyümölcspálinka/vodka










3-4 ek barna cukor










1 fahéjrúd










1 vaníliarúd










3 csillagánizs










3 kardamomElkészítés: Az almákat megmosom, négybe vágom és egy sütőpapíros tepsiben a sütőbe tolom. Ha megsültek, hűlni hagyom, majd egy befőttes üvegbe teszem. Megszórom cukorral, belehelyezem a fűszereket, majd felöntöm az alkohollal. 2-3 hétig állni hagyom, hogy az ízek összeérjenek. Az elején néha megrázom, hogy a cukor elolvadjon, de ennyi teendő van vele.Ha letelt a türelmi idő, a borostyánszínű itókát csinos üvegbe költöztetem. Gasztroajándéknak is remek!