Olivás-medvehagymás vöröslencse fasírt

  • 2015.11.21.
  • 1

Szeretem a zöldségekből készült fasírtokat, néha még jobban is esnek a húsos változatoknál. Most csupa egészséges hozzávalóból készült, még a sütéshez használt zsiradék is kókuszzsír volt. Nem mellesleg a fagyasztóban elfekvő medvehagyma készlet felszámolására is alkalmas.Eredetileg kis, lapos korongoknak képzeltem el, hozzá is fogtam a megvalósításukhoz, de a kis fasírtok elkezdtek szétesni sütés közben. Akkor áttettem az egész masszát egy sütőedénybe, betoltam a sütőbe és örültem, hogy így esett. Mert szerintem így még elegánsabb is lett!Hozzávalók: 10 dkg vörös lencse










kb. 3 dkg olajbogyó (kimagozva)










3-5 dkg medvehagyma (fagyasztott is jó)










só, bors










prézli (szükség szerint)










kókuszzsír/olaj a sütéshezElkészítés: A lencsét sós vízben megfőzöm. Vigyázok, hogy jól megpuhuljon, de azért ne essen szét teljesen. Az olajbogyót és a medvehagymát apróra vágom. A leszűrt lencsét hagyom teljesen kihűlni, majd az összes hozzávalóval összekavarom. Prézlit annyit adok hozzá, amennyitől összeáll és formázható lesz.
Egy sütőedényt kikenek kókuszzsírral, belesimítom a zöldséges masszát. A tetejére is teszek a zsiradékból és megsütöm. Szeletekre vágva tálalom.
Picit morzsálódós, de nagyon ízletes!