Krumplileves szegfűgombával

  • 2015.11.14.
  • 1

A tavasszal
kapott
szegfűgomba egy részét megszárítottam. Befőttes üvegben prímán bírja a hónapok múlását, most mégis elérkezettnek láttam az időt. hogy feldobjam vele a megszokott krumplilevesünket. Természetesen másfajta ehető erdei gombák is alkalmasak erre: a vargánya, a rókagomba, az őzlábgomba, hogy csak a legismertebbeket említsem. Mindenik más ízvilág, más élmény a tányérunkon.Hozzávalók: 50 dkg krumpli










15 dkg friss/ 5 dkg szárított szegfűgomba










1 kis fej hagyma










kevés olaj





















1 dl tejföl










2 ek rizsliszt










tárkony










1-2 ek
fűszerecetElkészítés: A krumplit, hagymát megpucolom. A gombát is, ha friss. A hagymát felaprítom és az olajon megdinsztelem. Hozzáadom a kockára vágott krumplit, a szárított gombát ( ha frisset használok akkor adom hozzá, ha felforrt a víz), felöntöm vízzel. Megsózom és addig főzöm, míg a krumpli és a gomba megpuhul. A tejfölből és a lisztből kevés vízzel eresztéket készítek, felöntöm vele a levest. Pár percig forralom. A kész levest a fűszerecettel és a tárkonnyal ízesítem.